Coreea de Sud şi Statele Unite vor iniţia etapa preliminară a exerciţiilor militare comune, în pofida avertismentelor Coreei de Nord

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 09-08-2021 17:08
Actualizat: 09-08-2021 17:39

Coreea de Sud şi Statele Unite vor iniţia etapa preliminară a exerciţiilor militare comune, în pofida avertismentelor regimului din Coreea de Nord, informează agenţia de presă Yonhap.

Antrenamentele privind gestionarea situaţiilor de criză vor începe marţi şi se vor încheia vineri, aceasta fiind etapa preliminară a exerciţiilor militare SUA-Coreea de Sud programate în perioada 16-26 august.

Exerciţiile se vor derula în principal prin simulări computerizate, nefiind programate trageri cu muniţie reală, în contextul restricţiilor antiepidemice, informează Mediafax.ro.

Regimul Kim Jong-Un a avertizat că Phenianul va suspenda normalizarea relaţiilor cu Administraţia de la Seul dacă se vor derula exerciţiile militare Coreea de Sud-SUA.

Coreea de Sud a semnalat însă că exerciţiile nu pot fi anulate deoarece au fost făcute pregătiri, subliniind însă că au rol strict "defensiv".