Campioana olimpică la gimnastică ritmică, Alina Kabaeva, despre prima înfrângere suferită de Rusia la Jocurile Olimpice, în ultimii 25 de ani

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 09-08-2021 22:35

Campioana olimpică la gimnastică ritmică, Alina Kabaeva, președinte al Consiliului director al holdingului ”Grupul Național de Media”, a explicat prima înfrângere suferită de Rusia, în ultimii 25 de ani, la gimnastică ritmică, la Jocurile Olimpice, relatează agenția Lenta.ru.

”Olimpiada de la Tokyo a creat astăzi un precedent periculos în istoria gimnasticii ritmice, dacă nu chiar în istoria sportului. Când învingător devine cel care greșește, iar cel a cărui evoluție este ireproșabilă pierde. Acesta nu este sport, desigur. Este mult dincolo de granițele lui”, a spus Kabaeva într-un interviu pentru ”Sport-Exspress”.

Potrivit gimnastei, arbitrii ”s-au luptat mult împotriva propriei lor conștiințe și au învins-o”. Kabaeva a apreciat, de asemenea, că principalul obiectiv al competițiilor a fost nu evaluarea pregătirii sportive, ci ”cum să găsești o oportunitate de a priva Rusia de medalia de aur”.

Venind, la rândul său, cu o explicație, președintele Federației naționale de gimnastică ritmică, antrenorul principal al echipei Rusiei, Irina Verner, a declarat că arbitrii au ”ucis-o” pe Dina Averina, punându-i o notă mai mică decât punctajul primit de invingătoarea Lina Ashram, din Israel. ”S-au săturat de ruși, pricepeți? S-au săturat”, a declarat Viner.

Lenta.ru menționează că, la 7 august, Averina a câștigat, la Tokyo, medalia de argint la proba de indivial compus a concursului de gimnastică ritmică. Aurul i-a revenit lui Ashram. Începând din anul 2000, echipa Rusiei a cucerit întotdeauna, la Jocurile Olimpice, toate medaliile de aur la gimnstică ritmică.