Vladimir Putin susține că decizia Curții de Arbitraj Sportiv de a priva Federația Rusă de drapel și de imnul național la JO are o tentă politică

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 09-08-2021 23:54

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că decizia Curții de Arbitraj Sportiv (CAS) de a priva Federația Rusă de drapel și de imnul național la Jocurile Olimpice de la Tokyo are o tentă politică, relatează cotidianul Rossiiskaia gazeta.

”Eu consider că decizia Curții de Arbitraj Sportiv are, totuși, într-o măsură știută, o tentă politică”, a spus liderul la Kremlin la o întâlnire cu lucrătorii noii fabrici de amestecuri uscate pentru industria de construcții ”Țemiks”, din Bașkiria. Putin a subliniat că, de regulă, vina pentru dopaj aparține unui sportiv anume sau a antrenorului acestuia, nu a întregii echipe naționale.

Președintele a menționat, de asemenea, că muzica lui Piotr Ciaikovski, ce răsună în locul imnului național la ceremoniile, de la Tokyo, de premiere a olimpicilor ruși permite lumii să cunoască mai bine operele clasicilor ruși. ”E bine ca lumea să cunoască operele clasicior ruși”, a spus el.

Putin a subliniat, în același timp, că, prin evoluția lor, atleții ruși ”demonstrează în cel mai bun mod posibil că toate încercările de a politiza sportul sunt absurde”.

”În ceea ce privește viitorul, restricțiile sunt valabile până la sfârșitul anului 2022. Cred că din acest moment nu vor exista tentative de a restricționa într-un fel sau altul, de a șfichiui Rusia în domeniul sportiv”, consideră președintele rus.

Numai atunci Rusia va putea ridica problema organizării unor competiții internaționale de anvergură.