ALIATUL siluetei pe timp de vară: e DELICIOS și ne scapă rapid de retenția de apă și arde grasimile

Autor: Roxana Popa
Publicat: 10-08-2021 10:36

Specialiștii au dat verdictul. E unul din alimentele nelipsite de pe mesele românilor, însă puțini știau cu adevărat ce beneficii are, pe lângă gustul irezistibil. Banalul porumb fiert care e nelipsit din alimentația românilor ajută la eliminarea excesului de apă din organism, tratand cu succes retenția de apă cu care mulți români se confruntă vara.

Porumbul crud este bogat în vitamine, precum vitamina A care ajută la imunitate şi vedere, vitamina E care ajută la buna funcţionare a inimii, este bogat în acid folic, bun pentru menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi a inimii. Bogat în vitaminele din grupa B, mai ales B1, porumbul este un aliat în luptă împotriva stresului, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii. Vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct “Porumbul este bogat în acizi graşi nesaturaţi (85 — 90%), conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fibre. Chiar dacă prin fierbere îşi pierde o parte din substanţele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează”, spune dr.Daniela Stan, medic de familie, potrivit Adevărul.ro.