Dat ca și falimentar, gigantul cinematografic american AMC intenționează să accepte Bitcoin ca mijloc de plată până în 2022

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 10-08-2021 22:42

Operatorul american de cinema AMC Entertainment își propune să accepte plățile Bitcoin ( BTC ) pentru biletele de film până în 2022.

Vorbind în timpul unei conferințe telefonice de luni cu privire la rezultatele companiei în trimestrul II, anunțate mai devreme în aceeași zi, președintele și CEO-ul AMC, Adam Aron, a dezvăluit că lanțul de cinematografe intenționează să aibă infrastructura gata să accepte plățile BTC pentru biletele de film online până la sfârșitul anului 2021.

În timp ce detaliile referitoare la planul AMC de a accepta bitcoin sunt rare, Aron a raportat o cerere puternică pentru cumpărarea de bilete de film cu criptomonede de la clienții firmei.

Rezultatele AMC din T2 au arătat îmbunătățiri semnificative față de anul trecut, raportând venituri de 444 milioane dolari față de veniturile de 18,9 milioane dolari din T2 2020. Pierderile nete au scăzut, de asemenea, de la 561 milioane dolari sau 5,38 dolari pe acțiune la 349 milioane dolari sau 0,71 dolari pe acțiune de la un an la altul.

Odată cu adoptarea plăților BTC, AMC a anunțat, de asemenea, planuri de deschidere a peste 20 de locații în Statele Unite, Europa și Orientul Mijlociu anul acesta.

De asemenea, președintele a susținut improbabila afirmație că a aflat mai întâi despre activele criptografice după ce a fost ales în consiliul de administrație al Centricus Acquisition pe 6 mai - cu o săptămână înainte ca Centricus să achiziționeze firma de tehnologie blockchain Arqit.

Impresionantele rezultate ale AMC Q2 vin la doar un an după ce firma a apărut destinată falimentului, operatorul cinematografic fiind nevoit să închidă locurile pe măsură ce pandemia de coronavirus global se răspândea.