Liga franceză îi mulţumeşte președintelui PSG pentru transferul lui Messi

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 11-08-2021 11:17

Preşedintele Ligii profesioniste de fotbal din Franţa (LFP), Vicent Labrune, a ţinut să-i mulţumească conducătorului clubului Paris Saint-Germain, qatarianul Nasser Al-Khelaifi, pentru că a reuşit să-l recruteze pe starul argentinian Lionel Messi, sextuplu câştigător al Balonului de Aur, informează EFE.

"Acest eveniment unic este rezultatul strategiei liderilor lui PSG, care au permis clubului parizian să devină unul dintre cele mai mari branduri din sportul mondial în ultimii zece ani. În numele fotbalului profesionist, îi mulţumesc lui Nasser Al-Khelaifi pentru că a făcut posibil acest vis", a precizat Labrune într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Responsabilul LFP a salutat noua expunere internaţională a campionatului francez după sosirea lui Messi şi a prezis că această achiziţie importantă o va apropia şi mai mult pe PSG de trofeul Ligii Campionilor, ceea ce va permite clubului parizian să aducă mai multe puncte Ligii franceze în coeficientul UEFA.

Lionel Messi (34 ani), fostul căpitan al lui FC Barcelona, a semnat un contract pe doi ani cu PSG, care include şi o opţiune pentru un sezon suplimentar, prezentarea sa oficială fiind prevăzută miercuri.

Argentinianul va fi coleg la PSG cu brazilianul Neymar, alături de care a mai evoluat la FC Barcelona între 2013 şi 2017, dar şi cu fundaşul spaniol Sergio Ramos, fostul căpitan al lui Real Madrid, care a semnat la rândul său cu gruparea pariziană în această vară.