Un mort şi mai mulţi răniţi în urma unei alunecări de teren în Himalaya

Autor: Grigore Onescu
Publicat: 11-08-2021 14:59
Actualizat: 11-08-2021 15:46

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte şase au fost rănite miercuri pe un drum din India în urma producerii unei alunecări de teren, în nordul regiunii himalayene, au informat autorităţile locale, potrivit AFP.

"Şase persoane au fost duse de urgenţă la spitalele locale cu răni. Cel puţin o persoană este decedată", a declarat pentru AFP un responsabil al poliţiei locale din statul Himachal Pradesh, aflat la graniţa cu Tibetul.

"Credem că un autobuz şi /sau un camion şi câteva maşini au fost, de asemenea, luate de alunecarea de teren. Situaţia nu este clară, deoarece alunecarea de teren (...) este încă în desfăşurare", a adăugat el, informează Agerpres.

"Echipele de salvare pot interveni doar atunci când pietrele vor fi încetat să cadă, iar panta va fi stabilă", a adăugat oficialul.

Într-un comunicat al centrului pentru situaţii de urgenţă din Himachal Pradesh, poliţia locală a precizat că între "25 şi 30 de persoane au rămas blocate la locul incidentului".

Alunecările de teren sunt frecvente în regiunea himalayană din nordul Indiei, în special în timpul sezonului musonic.

Aceste fenomene sunt exacerbate de schimbările climatice, care fac musonii mai neregulaţi şi topesc gheţarii situaţi mai sus în munţi