Hackerii se joacă cu criptomonedele: au furat 600 de milioane și acum returnează banii cu țârâita

Autor: Grigore Onescu
Publicat: 11-08-2021 19:51
Actualizat: 11-08-2021 20:51

Hackerii au început să returneze o parte din cele 600 de milioane de dolari pe care le-au furat în ceea ce este probabil unul dintre cele mai mari furturi de criptomonede din istorie.

Infractorii cibernetici au exploatat o vulnerabilitate în Poly Network, o platformă care caută să conecteze diferite blockchain-uri, astfel încât să poată lucra împreună. Poly Network a dezvăluit atacul marți și a cerut să stabilească o comunicare cu hackerii, îndemnându-i să „returneze activele pirate”.

Poly Network este o platformă de finanțare descentralizată (DeFi). DeFi este un termen larg care cuprinde aplicații financiare bazate pe tehnologia blockchain care urmărește să elimine intermediarii - cum ar fi brokerajele și schimburile. Susținătorii spun că acest lucru poate face ca aplicațiile financiare precum împrumuturile sau împrumuturile să devină mai eficiente și mai ieftine.

Într-o întorsătură ciudată a evenimentelor de miercuri, hackerii au început să returneze o parte din fondurile pe care le-au furat, informează CNBC.

Au trimis un mesaj către Poly Network încorporat într-o tranzacție cu criptomonede, spunând că sunt „gata să returneze” fondurile. Platforma DeFi a răspuns solicitând trimiterea banilor la trei adrese cripto. La ora 12.00 GMT, mai mult de 4,8 milioane de dolari fuseseră returnați la acele adrese.