Tragedie în Liban: cel puțin 20 de oameni au murit, după explozia unei cisterne cu combustibil/ FOTO

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 15-08-2021 08:17
Actualizat: 15-08-2021 16:13

Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în explozia unui camion cisternă în regiunea Akkar din nordul Libanului, a anunţat Crucea Roşie libaneză. Originea exploziei nu este cunoscută deocamdată, iar imaginile care circulă pe reţelele de socializare arată un incendiu la locul incidentului.

Libanul, aflat într-o criză economică foarte gravă, se confruntă cu o lipsă de combustibil de luni de zile, afectând aprovizionarea cu bunuri de primă necesitate.

Potrivit Crucii Roşii libaneze, cel puţin 20 de persoane au fost ucise duminică într-o explozie a unei cisterne cu combustibil din Akkar, în nordul Libanului.

Explozia a avut loc duminică, iar imaginile distribuite pe reţelele de socializare au arătat un incendiu mare la locul exploziei.

„Echipele noastre au transportat 20 de cadavre şi mai mult de 7 răniţi de la explozia cisternei de combustibil din AKKAR la spitalele din zonă", a informat Crucea Roşie libaneză pe Twitter.

Libanul se confruntă în prezent cu o lipsă acută de combustibil, iar săptămâna trecută a înregistrat mai multe incidente de deturnare a petrolierelor.

„Masacrul de la Akkar nu este diferit de masacrul portuar", a spus fostul prim-ministru Saad al-Hariri pe Twitter, făcând referire la o explozie în portul Beirut, în urmă cu un an, şi a cerut oficialilor libanezi, inclusiv preşedintelui, să îşi asume responsabilitatea şi să demisioneze.

Hariri este principalul politician musulman sunnit, religia dominantă în nordul Libanului, şi s-a opus deschis preşedintelui libanez Michel Aoun.

Gebran Bassil, care conduce partidul fondat de Aoun, a scris pe Twitter că „inimile noastre sunt alături de familiile din Altalil şi Akkar în această seară”.