Fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus, răpit de pe stradă la Chișinău, rămâne în arest la domiciliu

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 17-08-2021 07:57

Fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus rămâne în arest la domiciliu. Curtea Supremă Anticorupție de la Kiev a decis să-i prelungească termenul pentru o perioadă de 60 de zile, adică până în 15 octombrie.

Ceaus figurează în două dosare în Ucraina: în primul caz este suspect pentru extorcare și mită in proporţii deosebit de mari, iar în al doilea, ca victimă într-un caz de răpire, transmite publika.md.

La sfârşitul lunii iulie, Ceaus a fost găsit în satul Mazurovka, regiunea Viniţa din Ucraina. Atunci, fostul judecător ar fi declarat oamenilor legii că a fost răpit.

Ulterior în instanţă, Ceaus a declarat că cei care l-au răpit au vrut să-l omoare, doar că el a reuşit să fugă. Până a se preda autorităţilor, acesta a parcurs 50 de km pe jos.

Cazul răpirii lui Ceaus este examinat şi de autorităţile de drept din ţara noastră.

Săptămâna trecută, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a trimis în instanța de judecată dosarul de învinuire a unui cetățean moldovean, care ar fi implicat în răpirea lui Ceaus.

Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Inculpatul are 30 de ani şi a făcut serviciul militar în forțele cu destinație specială din țara noastră.

Acesta a lucrat în Ucraina în calitate de agent de pază al unui local. În luna februarie, el a fost racolat de un grup de persoane, care au participat ulterior la răpirea fostului judecător ucrainean.

Ceaus ar fi fost răpit de pe o stradă din Chişinău, în data de 3 aprilie.