Record istoric al vânzărilor de apă minerală pentru Societatea Națională a Apelor Minerale

Autor: Radu Pop
Publicat: 17-08-2021 14:07

Urmare a condițiilor climatice, a acțiunilor de promovare a apei minerale naturale, de conștientizare a publicului asupra beneficiilor acesteia, dar mai ales a optimizării exploatărilor, Societatea Națională a Apelor Minerale S.A. (SNAM) a realizat, în luna iulie 2021, un volum al vânzărilor de apă de 129 de milioane de litri, cu peste 20 de milioane de litri mai mult decât în perioada similară a anului 2020.

Rezultatele se constituie într-un record istoric, mai cu seamă în condițiile de concurență cu alte tipuri de ape îmbuteliate.

În perioada ianuarie – iulie 2021, SNAM a vândut o cantitate de 680 de milioane de litri de apă, al doilea cel mai bun rezultat al ultimilor 5 ani, estimările pentru întreg anul în curs indicând o tendință ascendentă din punct de vedere comercial, care să stabilească și pentru întreg anul un record pentru intervalului 2016-2021.

„Avem o reală satisfacție în obținerea acestui rezultat, ca efort comun al noii echipe de management a SNAM, atât în sfera operațională, de extracție și livrare către îmbuteliatori, cât și în activitățile conexe, precum promovarea noilor izvoare neexploatate sau a serviciilor de analize de Laborator, pe care le furnizăm tuturor celor interesați. Ne propunem păstrarea acestui ritm, menținând Societatea Națională a Apelor Minerale drept una dintre companiile-fanion ale Statului Român”, a declarat Iuliu-Alin Udriște, director general SNAM.

Deținătoare a 34 de licențe de exploatare și a 8 licențe de explorare, SNAM este cea mai importantă unitate din domeniul extracției și livrării de ape minerale naturale și terapeutice, furnizând, în prezent, aproximativ 50% din volumele de apă minerală naturală îmbuteliate de către societățile comerciale de profil din țară. Societatea are acționar unic Statul român, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.