După ce li s-a furat criptomonede în valoare de 600 milioane de dolari, Poly Network a oferit hackerului o poziție de consultanță în cadrul firmei

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 18-08-2021 08:10
Actualizat: 18-08-2021 08:12

Protocolul financiar descentralizat Poly Network a oferit persoanei din spatele unui hack de 610 milioane de dolari o poziție de consultanță și 500.000 de dolari - indiferent dacă le place sau nu.

Într-o actualizare de marți, echipa Poly Network a declarat, într-o încercare aparentă de a obține acces la expertiza hackerului, că îi va invita în funcția de consilier șef de securitate. În plus, proiectul va trimite o recompensă de 500.000 de dolari pentru atacatorul pe care Poly l-a numit „Mr. White Hat”, în ciuda faptului că anterior au refuzat orice plată .

"Poly Network nu are intenția de a-l responsabiliza pe domnul White Hat din punct de vedere legal, deoarece suntem încrezători că domnul White Hat va returna imediat controlul complet al activelor către Poly Network și utilizatorilor săi", a spus echipa. „Așa cum am afirmat în anunțurile anterioare și în mesajele criptate care au fost făcute publice, suntem recunoscători pentru contribuția remarcabilă a domnului White Hat la îmbunătățirile de securitate ale Poly Network”.

Hack-ul a fost raportat pe 10 august, când analiștii au observat că aproximativ 610 milioane de dolari au fost eliminați din rețeaua Polygon, Binance Smart Chain și Ethereum. Hackerul a comunicat ulterior cu echipa Poly Network și cu alții prin mesaje încorporate în tranzacțiile Ethereum, acceptând să returneze fondurile. Poly Network a declarat că a stabilit că atacul constituie „comportamentul pălăriei albe” și i-a oferit domnului White Hat o recompensă de 500.000 de dolari.

Echipa Poly Network a declarat că „conta pe mai mulți experți precum domnul White Hat care să fie implicați” în dezvoltarea viitoare a proiectului, „deoarece credem că împărtășim viziunea de a construi un sistem distribuit sigur și robust”. Hackerul a returnat toate fondurile, cu excepția a 33 de milioane de dolari în Tether înghețat ( USDT ), dar nu a predat încă cheia portofelului multifuncțional Poly configurat pentru transfer.

Este o întorsătură oarecum surprinzătoare pentru individul responsabil pentru cel mai mare hack din finanțele descentralizate, sau DeFi, pentru a primi o recompensă și o poziție - probabil - plătită la compania care a fost ținta atacului lor. Deși identitatea hacker-ului încă nu a fost făcută publică, firma chineză de securitate cibernetică SlowMist a postat o actualizare la scurt timp după ce s-a spart știrea despre hack, spunând că analiștii săi au identificat adresa de e-mail, adresa IP și amprenta dispozitivului atacatorului.

„Suntem recunoscători pentru contribuția remarcabilă a domnului White Hat la îmbunătățirile de securitate ale Poly Network”, a spus Poly Network. „Deși au existat anumite neînțelegeri la început din cauza canalelor de comunicare slabe, acum înțelegem viziunea domnului White Hat pentru Defi și lumea criptografică, care este în conformitate cu ambițiile Poly Network de la bun început”.

Cu excepția faptului că mii de utilizatori nu au acces temporar la fondurile lor, evenimentele din săptămâna trecută par să fi avut un rezultat net al atenției media suplimentare prin rețeaua Poly. Datele de la Google arată că interesul pentru proiectul DeFi a atins miercuri un nivel istoric și este încă mult peste ceea ce fusese de la lansarea Poly anul trecut.