Radu Tudor, despre programul lui Ludovic Orban: 'Când vrei să pari mai credincios decât ești în afara campaniei electorale, poate ieși exact pe invers'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 20-08-2021 10:06

Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a prezentat moțiunea pentru un nou mandat în fruntea partidului. Jurnalistul Radu Tudor, de la Antena 3, susține că Ludovic Orban nu e credibil când joacă rolul de mare creștin, de mare credincios. „Poate ieși exact pe invers”, este de părere jurnalistul.

„Din programul de candidat al lui Ludovic Orban : "Reafirmarea și promovarea valorilor fondatoare ale Partidului Național Liberal și ale națiunii române moderne: drepturile și libertățile individuale, familia, credința creștină și națiunea".

Cazut intr-un populism desantat, cu valente pseudo-nationaliste, Orban nu vrea sa promoveze decat "credinta crestina". Pe respectabilii reprezentanti ai comunitatii musulmane din Romania nu-i vrea. De comunitatea evreiasca, ce se mai zic?

Cand vrei sa pari mai credincios decat esti in afara campaniei electorale, poate iesi exact pe invers!”, a spus Radu Tudor, pe pagina sa de Facebook.

Declarația lui Ludovic Orban:

„Moţiunea mea este una liberal-conservatoare. Susţinem valoril fundamentale pe care PNL le-a avut permanent în acţiunea sa politică şi în programele sale politice. Suntem un partid naţional, care are vocaţia de a apăra işi reprezenta interesele fundamentale ale României. Obiectivul pe care noi l-am stabilit este unul extrem de ambiţios, dorim o Românie puternică, o România care să fie o putere economică la nivel european, o Românie inteligentă.

PNL este un partid care susţine instituţii fundamentale, Biserica, familia, satul românesc, cultura românească. PNL este un partid care, deși susține constant modernizarea, dezvoltarea, respinge toate curentele neo-marxist-progresiste, care în ultima vreme își fac loc pe nevăzutelea în mințile unor români. Suntem un partid ancorat în tradiția poporului român, suntem un partid care exact cum de-a lugul istoriei a fost un partener al bisericii, un susținător al valorilor creștine, al moralei creștine, la fel ne vom manifesta și de acum înainte.”