PayPal lansează serviciul prin care clienții din Marea Britanie vor putea cumpăra, deține și vinde criptomonede

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 23-08-2021 07:43

Începând cu această săptămână, rezidenții Regatului Unit vor putea cumpăra, deține și vinde criptomonede prin PayPal pentru prima dată - marcând o etapă semnificativă pentru o companie care a început să ofere servicii de active digitale cu mai puțin de un an în urmă.

Furnizorul global de plăți a anunțat duminică clienții din Marea Britaniecă  vor avea în curând acces la bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ), Litecoin ( LTC ) și Bitcoin Cash ( BCH ) prin intermediul site-ului web PayPal și al aplicației mobile. Anunțul marchează prima extindere a serviciilor de criptomonedă PayPal dincolo de Statele Unite - un serviciu lansat pentru prima dată în noiembrie anul trecut .

Jose Fernandez da Ponte, director executiv al diviziei de criptare PayPal, a citat „digitalizarea banilor” în timpul pandemiei drept una dintre principalele motivații pentru intrarea în criptare în primul rând. El a continuat:

„Abordarea noastră globală, expertiza plăților digitale și cunoștințele despre consumatori și întreprinderi, combinate cu controale riguroase de securitate și conformitate ne oferă oportunitatea unică și responsabilitatea de a ajuta oamenii din Marea Britanie să exploreze criptomoneda.”

Oferind serviciile sale de criptomonede rezidenților din Marea Britanie, PayPal ar putea juca un rol în creșterea expunerii la activele digitale din țară. Sa raportat că, printre toate țările europene, penetrarea PayPal este cea mai mare în Regatul Unit, cu peste 2 milioane de utilizatori activi lunar.

Zvonurile despre planurile de expansiune criptografică ale PayPal circulă de luna trecută, când CEO-ul Dan Schulman le-a spus investitorilor că Marea Britanie este probabil să primească serviciul în curând. După cum a raportat Cointelegraph, compania urmărește, de asemenea, evoluțiile în finanțele descentralizate sau DeFi, care este un posibil precursor al viitoarelor planuri de integrare.

În ceea ce privește reglementarea, Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), sau FCA, combate din ce în ce mai mult schimburile de criptomonede care nu îndeplinesc cerințele sale de înregistrare. Operațiunile Binance din Regatul Unit au fost închise la începutul acestei veri după ce FCA a avertizat bursa că nu era permis să ofere activitate de tranzacționare reglementată în țară. Da Ponte, de la PayPal, a declarat că compania sa este „angajată să continue să lucreze îndeaproape cu autoritățile de reglementare din Marea Britanie și din întreaga lume” pentru lansarea ofertelor sale criptografice.