Misteriosul zbor al unei aeronave românești la Kabul - O companie aeriană a extras în secret mai multe persoane din Afganistan

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 23-08-2021 11:47
Actualizat: 23-08-2021 11:48

Un site specializat în știri despre cursele aeriene a anunțat că o companie aeriană cu sediul în București a evacuat, duminică, mai mulți cetățeni români din Afganistan.

Potrivit site-ului Boarding Pass, este vorba de compania Star East Airlines, înființată în anul 2017, și care are o flotă formată din două avioane. Unulș dintre ele a participat la evacuarea unor români, însă nu există informații despre identitatea cetățenilor scoși din teatrul de război.

Potrivit Flight Radar, avionul Airbus 320A al Star East Airlines a zburat de la București spre Cairo, apoi la Istanbul și în Bahrein, pe aeroportul civil, de unde a continuat deplasarea spre Kabul. După ce românii din Kabul au urcat la bord, aparatul a plecat spre Bahrein, însă de data aceasta a aterizat pe aeroportul militar.

Potrivit datelor de pe site-ul companiei, Star East Arlines are sediul pe strada Gârlei nr 1, în București și mai are în proprietate un avion Boeing 737.