VIDEO - Florin Cîțu spune că nu are o soluție pentru facturile de la iarnă: 'Soluția nu poate să vină de la premier. Nu plafonăm prețurile'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 31-08-2021 13:11
Actualizat: 31-08-2021 13:04

Premierul României, Florin Cîțu, susține că soluția pentru facturile mari de la iarnă nu poate să vină de la el. O posibilă propunere ar putea să fie compensarea unor facturi. „Avem nevoie de o independență energetică a României”, spune Cîțu.

„Există o îngrijoarea. Vine sezonul de iarnă. Soluția nu poate să vină de la premier. Nu plafonăm prețurile, asta să fie foarte clar. E o creștere a prețurilor peste tot în UE. Trebuie să și importăm și nu producem cât avem nevoie.

Eu sunt gata să-mi asum: avem nevoie de o independență energetică a României. Asta am înțeles eu. Suntem dependenți de prețul energiei din UE. Trebuie să creștem capacitatea de producție. Îmi asum acest obiectiv de a atinge independența energetică a României.

Trebuie să compensăm o parte din factura din această iarnă. Un paradox: producția energetică e făcută în marea majoritate de companii de stat”, a spus Florin Cîțu.