Prinţesa Charlene de Monaco a părăsit spitalul din Africa de Sud în care a fost tratată împotriva unei infecţii

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 05-09-2021 23:23

Prinţesa Charlene de Monaco a părăsit spitalul din Africa de Sud în care a fost tratată împotriva unei infecţii otorinolaringologice, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al Palatului Principatului de Monaco, citat de Reuters.

Prinţesa monegască, în vârstă de 43 de ani, a fost internată de urgenţă, miercuri, într-un spital din oraşul sud-african Durban, după ce a leşinat în reşedinţa sa - în care locuia de mai multe luni - din cauza complicaţiilor medicale provocate de acea infecţie. Starea ei de sănătate este bună şi nu mai prezintă motive de îngrijorare, a anunţat Palatul Principatului de Monaco, vineri, într-un comunicat oficial.

Soţia prinţului Albert al II-lea a contractat în luna mai o infecţie gravă otorinolaringologică, iar de atunci a suferit mai multe intervenţii în ţara ei natală, Africa de Sud, cea mai recentă în data de 13 august, informează AFP. Prinţul Albert al II-lea şi cei doi copii ai cuplului princiar monegasc s-au deplasat în Africa de Sud pentru a îi fi alături în perioada de convalescenţă, potrivit Agerpres.ro.

Charlene Lynette Wittstock, născută în 1978, este o fostă înotătoare care a concurat pentru Africa de Sud la Jocurile Olimpice din 2000. Ea s-a căsătorit cu prinţul Albert al II-lea de Monaco în 2011, în cadrul unei ceremonii fastuoase.

Cuplul princiar monegasc are doi copii - gemenii Gabriella şi Jacques, născuţi pe 10 decembrie 2014. Prinţul Jacques este moştenitorul dinastiei Grimaldi, veche de peste 700 de ani.