Victorie facilă pentru Arina Sabalenka în optimile de finală la US Open

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 06-09-2021 09:48

Jucătoarea belarusă Arina Sabelanka, ocupanta locului secund în clasamentul WTA, s-a impus în două seturi, 6-4, 6-1, în faţa belgiencei Elise Mertens, într-un meci din optimile de finală ale turneului US Open, pe care l-a dominat cu autoritate, duminică la Flushing Meadows, potrivit Agerpres.

Aflată într-o poziţie favorabilă pentru câştigarea trofeului anul acesta la US Open, după eliminarea deţinătoarei titlului, japoneza Naomi Osaka, şi a australiencei Ashleigh Barty, numărul unu mondial, Sabalenka nu a avut nicio emoţie în faţa lui Mertens, cap de serie numărul 15, pe care a învins-o după o oră şi zece minute de joc.

Arina Sabalenka o va avea ca adversară în turul următor pe cehoaica Babora Krejicikova (nr.9), campioana neaşteptată de la Roland Garros, în luna iunie, care a dispus la rândul ei în două seturi, 6-3, 7-6 (7/4), de spaniola Garbine Muguruza.

Citește și: Fostul ministru Bodog NU FACE GREȘEALA lui Liviu Dragnea - Intrat pe mâna DNA...

Tânăra jucătoare canadiană Leylah Fernandez (18 ani), care a eliminat-o în turul precedent pe Naomi Osaka, s-a impus în trei seturi, 4-6, 7-6 (7/5), 6-2, în faţa germancei Angelique Kerber, fostă campioană la US Open, atingând sferturile de finală în Marele Şlem pentru prima oară în cariera sa.

Fernandez va avea o misiune dificilă în turul următor, urmând să o înfrunte pe ucraineanca Elina Svitolina, cap de serie numărul 5 şi semifinalistă la US Open în 2019, care a învins-o în optimile de finală pe românca Simona Halep.

Rezultate:
Elina Svitolina (Ucraina/N.5) - Simona Halep (România/N.12) 6-3, 6-3
Leylah Fernandez (Canada) - Angelique Kerber (Germania/N.16) 4-6, 7-6 (7/5), 6-2
Barbora Krejcikova (Cehia/N.8) - Garbine Muguruza (Spania/N.9) 6-3, 7-6 (7/4)
Arina Sabalenka (Belarus/N.2) - Elise Mertens (Belgia/N.15) 6-4, 6-1