Scandal în direct la TV între Ionuț Moșteanu și Robert Sighiartău: s-au certat ca la ușa cortului

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 08-09-2021 11:58

Disputa politică dintre PNL și USR-PLUS atinge cote maxime. Liderul deputaților USR-PLUS, Ionuț Moșteanu și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, s-au certat, în direct la Antena 3, cei doi lansându-și acuzații reciproce.

Iată dialogul dintre Sighiartău și Moșteanu:

”Sighiartău: Această decizie de a nu-l accepta pe premierul PNL este o decizie împotriva prmeierului PNL.  USR-PLUS, nu mai dorește, prin această decizie pe care o ia o guvernare cu PNL.

Moșteanu: Am spus foarte clar: noi nu-l mai susținem pe Florin Cîțu. Să îl înlăture pe Florin Cîțu și în trei zile vom avea un nou Guvern, vom continua la fel ca în decembrie.

Sighiartău: Noi nu putem condiționa o persoană de la USR sau PLUS, în funcție de cine câștigă la Congresul lor din 2 octombrie. În momentul în care acceptți o guvernare cu un partid, accepți și premierul acelui partid. Voi în decembrie ați spus că un premier nu este bun, că altul este bun și peste 5 luni veți zice altceva. Sunteți infantili! Nu se poate așa ceva.

Moșteanu: Un premier care utilizează fonduri guvernamentale pentru a-și asigura voturile în competiția internă. Un premier care nu respectă partenerul, care remaniază un ministru fără a-și informa partenerul.

Sighiartău: Remanierea lui Stelian Ion a fost susținută de PNL, a fost o decizie a întregului PNL.

Moșteanu: Să înțeleagă cei de la PNL, că o spun pentru a zecea mia oară, să înțeleagă că au foarte mulți oameni experimentați, oameni care pot îndeplini funcția de premier.

Sighiartău: Concluzia este că cei de la USR-PLUS trebuie să înțeleagă că nu pot impune unui partid ce oameni își susține în funcție. Ei nu mai doresc să guverneze cu PNL, asta este clar! ”.