Parlamentul ucrainean adoptă o lege care legalizează criptomonedele

Autor: Grigore Onescu
Publicat: 09-09-2021 16:25

Rada Supremă, Parlamentul Ucrainei, a adoptat un proiect de lege privind activele virtuale care legalizează și reglementează criptomonedele.

Potrivit unui raport local, Ucraina a adoptat o lege care face legale în țară criptomonedele și alte active digitale. Proiectul de lege nr. 3637 privind activele virtuale, oferă Ucrainei posibilitatea de a reglementa în mod legal moneda digitală. Potrivit proiectului de lege, „Această lege reglementează relațiile juridice care apar în legătură cu cifra de afaceri a activelor virtuale din Ucraina, definește drepturile și obligațiile participanților la piața activelor virtuale, principiile politicii de stat în domeniul activelor virtuale" , Informează BeInCrypto.

În ciuda acestei victorii, criptomonedele nu pot fi utilizate pentru a plăti bunuri și servicii. Cu toate acestea, se permite companiilor blockchain să legalizeze procesele individuale de afaceri și să lucreze direct cu sistemul bancar actual. De asemenea, cetățenii pot cumpăra și tranzacționa în mod liber criptomonede. Hrivna rămâne singura monedă legală.