VIDEO Liderul AUR, George Simion, despre incidentul cu Florin Roman: 'A fost nevoie de reinstaurarea ordinii'

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 09-09-2021 17:36

Liderul AUR, George Simion, a spus că este regulamentar și constituțional felul în care vicepreședintele Camerei Deputaților a fost înlăturat cu forța de la conducerea ședinței de joi a plenului reunit:

„A fost nevoie de intervenţia chestorilor pentru a reinstaura ordinea. Domnul Roman şi-a înşuşit calităţi care nu îi aparţineau. Nu trebuia să conducă o şedinţă de plen. A fost delegat să îi locul lui Orban, dar nu a fost delegat din punctul de vedere al ierarhiei, preşedintele Senatului e peste vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Ocupa un scaun care nu i se cuvenea, o să aibă o plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. El trebuie să cedeze microfonul. Chestorii îşi fac datoria, dacă lângă Roman e preşedintele Senatului, preşedintele Senatului trebuie să prezideze şedinţa", a afirmat Simion.

Întrebat dacă s-ar mai putea întâmpla episoade similiare, liderul AUR a răspuns afirmativ: „Este posibil ca in continuare sa se respecte Constitutia si Regulamentele, adica chestorii sa isi faca datoria”.

Florin Roman va depune plângere penală pentru agresiune fizică.