Primăria Sectorului 5 a ințiația Proiectul `FII C.O.O.L – Fii Competitiv – Organizat - Lucrativ`

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 09-09-2021 22:59

Primăria Sectorului 5, prin primarul Cristian Popescu Piedone a inițiat proiectul „Fii C.O.O.L. – Fii Competitiv-Organizat-Orientat-Lucrativ”, ce are ca obiectiv dezvoltarea și implementarea unor măsuri integrate în domeniul educației pentru 1.170 de persoane (copii/tineri/adulți, părinți) din sector, în vederea creșterii participării școlare (începând cu învățământul ante preșcolar și până la finalizarea învățământului obligatoriu) și prevenirii/reducerii părăsirii timpurii a scolii.

Peste 840 de copii vor beneficia de măsuri financiare și materiale care le vor permite frecventarea școlii, schimbarea atitudinii față de școală și educație și scăderea șanselor de abandon școlar.

Proiectul contribuie la dezvoltarea unei culturi pro-active, nediscriminatorii, ecologice și auto sustenabile, a participării și a responsabilității în rândul participanților, instrumentele folosite, workshop-urile organizate, inițiativele și acțiunile întreprinse pe parcursul proiectului și parteneriatele create jucând rol de multiplicatori ai exemplelor de bune practici.

Grupul  țintă A Doua Șansă (ADȘ) este format  din persoane cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani și 25-64 ani, care nu au absolvit învățământul obligatoriu.

Selecția persoanelor care vor beneficia de activitățile educaționale desfășurate în cadrul proiectului se va face conform cererii de finanțare și ținând cont de normele în vigoare ale UE cu privire la eliminarea oricărei discriminări.

Unități de învățământ în care se vor desfasura orele pentru clasele ADȘ:

  1. Școala Gimnazială Nr. 127;
  2. Școala GimnazialăGeorge Călinescu”;
  3. Școala Gimnazială Nr. 136.

Programul A doua șansă se va desfășura pe o perioadă de 5 luni (perioada estimata de incepere 15 septembrie – 1 octombrie 2021). Pe parcursul desfășurării programului, persoanele înscrise vor beneficia de sprijin:

  • material- rechizite în valoare de 75 lei, îmbrăcăminte și încălțăminte în valoare de 200 lei;
  • sprijin financiar 150 lei/ lună.

Se pot inscrie tineri/adulti care nu sunt scolarizati deloc sau care nu au finalizat clasele primare, gimnaziale sau care au absolvit 8 clase, dar doresc sa continue cu clasa a 9-a profesionala.

Înscrierea în grupul țintă al proiectului se va face la Primăria Sector 5, Strada Fabrica de Chibrituri nr. 9-11, Serviciul Implementarea și Monitorizarea Proiectelor, Tel: 0213144680/interior 1034, mobil +40(0736)500516.

Pentru înscriere vor fi necesare următoarele documente:

  • Copie C.I. candidat, certificată conform cu originalul;
  • Copie foaie matricolă/Copie document de studii, certificat conform cu originalul.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020: „Axa prioritară Educație și competențe, Programul „Școală pentru toți ”.

“Mi-am dorit să implementăm acest proiect care este extrem de important pentru sectorul nostru. Este important să le dai aripi oamenilor, sa crească, chiar și atunci cand nu au avut o primă șansă. Iată, venim în întâmpinarea lor cu acest proiect „A doua șansă”, pentru a-și putea continua studiile.”, a precizat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.