Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Moldova și România pe masa discuțiilor cu reprezentanții BERD

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 13-09-2021 07:50

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu șefa biroului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în Republica Moldova, Angela Sax. În cadrul discuției au fost trecute în revistă proiectele investiționale, finanțate de BERD, care sunt în derulare în sectorul public. Este vorba, în special, de proiecte de reabilitare a drumurilor, care se află în faza a IV-a și proiectul de reabilitare a infrastructurii feroviare.

La fel, au fost discutate proiectele legate eficiența energetică, reabilitarea rețelelor de transport electric și interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, conform deschide.md

Au fost analizate și prevederile viitorului proiect de management a deșeurilor solide care vine să contribuie la îmbunătățirea serviciilor în acest domeniu la nivel național. Totodată, s-a convenit ca echipele de la Guvern și de la BERD să revadă conceptele proiectelor și studiile de fezabilitate aferente pentru a putea lua decizii corecte cu privire la acordarea unor proiecte și Acorduri noi.

Pe final s-au adus în discuție detaliile participării ambelor părți în cadrul

Consiliului de Directorii a BERD, un eveniment online de două zile, care înlocuiește înlocuiește tradiționala Vizită de consultare a consiliului spre sfârșitul strategiei de livrare a BERD în țările de operațiuni.