Curs pentru taţii care doresc să asiste la naşterea copilului în Covasna

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 13-09-2021 16:24

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe organizează un nou curs pentru taţii care doresc să asiste la naşterea copilului lor.

Cursul va avea o durată de 5 săptămâni, iar, potrivit conducerii instituţiei, la acesta pot participa atât viitorii tătici, cât şi rudele de gradul I ale femeilor gravide, care vor să le asiste la naştere pentru a le oferi suport moral.

"Şedinţele vor avea loc în fiecare zi de joi, de la ora 13 şi vor fi susţinute bilingv, în limbile română şi maghiară, de către medicii noştri de pe secţiile de Obstetrică - Ginecologie şi Neonatologie. La final, cursanţii care au parcurs toate cele 5 şedinţe vor primi un certificat în baza căruia vor putea asista gravida la naştere. Orele de pregătire pentru asistarea gravidelor la naştere se vor desfăşura în sala mare de şedinţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristof'. Prioritate la aceste sesiuni vor avea aparţinătorii gravidelor care urmează să nască în perioada următoare", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Cursul va începe în data de 16 septembrie, iar cei interesaţi pot trimite o cerere de înscriere pe adresa de e-mail: secretariat@administrativ.spitfog.ro.

Conducerea instituţiei a precizat că primul curs de asistenţă la naştere a fost organizat, în premieră, în acest an, iar cei 16 participanţi au aflat informaţii privind sarcina, graviditatea, naşterea pe cale naturală, posibile complicaţii, îngrijirea nou-născutului, alăptarea etc.

Spitalul a elaborat un regulament de acces în sala de naşteri a persoanei însoţitoare, în urma recomandării venite din partea Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Ministerului Sănătăţii, acesta urmând să fie permis doar în perioada activă a travaliului şi cu respectarea anumitor condiţii sanitare, informează Agerpres.