CONCACAF, deschisă către ideea FIFA de a organiza Cupa Mondială la doi ani

Autor: George Traicu
Publicat: 14-09-2021 11:51

Confederaţia de fotbal din America de Nord, America Centrală şi Caraibe (CONCACAF), al cărei sediu se află la Miami, în Statele Unite, s-a arată deschisă către ideea lansată de FIFA de a organiza Cupa Mondială la fiecare doi ani, cu condiţia ca aceasta să creeze o structură mai echilibrată pentru acest sport la nivel global, informează Reuters.

CONCACAF a precizat că recunoaşte meritele elaborării unui nou calendar al fotbalului, dacă asta înseamnă mai puţine ferestre internaţionale, mai puţine călătorii pentru jucători şi mai multe meciuri competitive decât amicale.

Congresul FIFA a votat efectuarea unui studiu de fezabilitate cu privire la organizarea Cupelor Mondiale masculine şi feminine la fiecare doi ani, o propunere care întâmpină opoziţie, însă CONCACAF a solicitat consultări mai ample cu părţile interesate.

"Vom continua să analizăm aceste propuneri în mod constructiv, cu mintea deschisă şi în spiritul angajamentului pozitiv. În timp ce concentrarea imediată a CONCACAF este asupra propriei regiuni, noi credem totodată în importanţa de a face parte din familia globală a fotbalului şi vom asculta opiniile legate de fotbal ale părţilor interesate din celelalte regiuni ale lumii", a subliniat organizaţia.

Săptămâna trecută, Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a criticat propunerea FIFA, pe care a considerat-o neviabilă şi care ar genera o supraîncărcare a calendarului internaţional.

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a respins la rândul ei această idee, preşedintele său, Aleksander Ceferin, avertizând că ţările europene ar putea boicota Cupa Mondială dacă FIFA va merge mai departe cu ideea de a o transforma într-un eveniment bienal.