Maratonul de la Ciudad de Mexico va reuni la start 20.000 de concurenţi

Autor: George Traicu
Publicat: 14-09-2021 14:52

Maratonul care va avea loc pe 28 noiembrie la Ciudad de Mexico, din categoria de elită a World Athletics, va aduna la start aproximativ 20.000 de concurenţi care vor traversa principalele bulevarde ale capitalei Mexicului, scrie EFE.

Guvernul local a informat că vor fi decernate premii în valoare de peste 100.000 dolari.

"Suntem bucuroşi, era deja necesar să repornim acest eveniment care aduce populaţiei optimism şi îndeamnă la o viaţă sănătoasă oferind o stare pozitivă'', a spus Javier Carvallo, directorul evenimentului sportiv.

Început în 1983, maratonul a fost câştigat de-a lungul timpului de alergători de renume precum vicecampionii mondiali Simon Biwott (Kenya) sau Dionicio Ceron (Mexic), peruanii Gladys Tejeda şi Raul Pacheco, campioni ai Jocurilor Panamericane.

Traseul va fi similar cu cel al Maratonului Jocurilor Olimpice din Mexic din 1968, începând de la Stadionul Olimpic Universitar şi terminându-se la Zocalo.

Maratonul, care se desfăşoară de obicei în ultima duminică din august, a fost suspendat anul trecut din cauza pandemiei de Covid-19 iar în 2021 a fost amânat până în noiembrie. Organizatorii au precizat că vor lua măsuri pentru a se asigura că nu există riscuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în ciuda numărului de sportivi.

La trei săptămâni după această cursă, în capitala Mexicului va avea loc şi un semimaraton, care va avea la start tot aproximativ 20.000 de alergători.