RC Lens va disputa două jocuri acasă fără spectatori în tribune, în urma unei decizii preliminare a Comisiei de disciplină a Ligii franceze de fotbal

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 20-09-2021 19:45

Echipa RC Lens va disputa două jocuri acasă fără spectatori în tribune, în urma unei decizii preliminare a Comisiei de disciplină a Ligii franceze de fotbal, scrie Reuters, citat de agerpres.

Conform sursei, Comisia a luat această decizie într-o primă fază, înainte de a analiza, pe 6 octombrie, dosarul primit de la observatorii de joc privind incidentele de la partida dintre cu Lille, de sâmbătă, din etapa a 6-a a Ligue 1.

Astfel, RC Lens nu va avea susţinerea fanilor la meciurile cu Strasbourg şi Reims.

''LFP condamnă cu tărie incidentele de la meci soldate cu pătrunderea pe gazon a fanilor'', se arăta într-un comunicat al Ligii franceze de fotbal remis duminică. ''Având în vedere gravitatea evenimentelor, Comisia de disciplină se va reuni de urgenţă luni'', indica LFP.



La pauza partidei dintre cele două echipe au avut loc ciocniri între suporterii formaţiilor, mulţi fani pătrunzând pe gazon.

Campioana en-titre a Franţei la fotbal, Lille, a suferit a doua înfrângere consecutivă în Ligue 1, înclinându-se sâmbătă seara în deplasare, în faţa lui RC Lens, 1-0, în etapa a 6-a a campionatului intern.

Singurul gol al partidei de pe Stade ''Felix Bollaert'' a fost marcat în minutul 74 de atacantul polonez al gazdelor, Przemyslaw Frankowski.

Lens este pe locul 3 în clasament, cu 12 puncte, în timp ce Lille a ajuns pe 15, cu 5 puncte.