În ciuda protestelor din țară și a scăderii Bitcoin, președintele El Salvador anunță că guvernul continuă să cumpere criptomoneda

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 21-09-2021 16:11
Actualizat: 21-09-2021 15:24

În ciuda avertismentelor din partea agențiilor globale cu privire la adoptarea Bitcoin ( BTC ), guvernul El Salvador continuă să profite de oportunitățile pieței.

Întrucât prețul Bitcoin a scăzut sub 46.000 de dolari luni dimineață, președintele salvadorian Nayib Bukele a anunțat pe Twitter că țara a cumpărat bitcoin. Cu 150 de monede noi, guvernul din America Centrală deține acum 700 BTC, în valoare de aproape 32 de milioane de dolari la momentul scrierii.

Într-un indiciu evident către disclaimers-urile „nu sfaturi financiare” arătate în jurul ecosistemului cripto, Bukele și-a împărtășit „sfatul prezidențial”, reamintind: „Nu te pot bate niciodată dacă cumperi scufundările”.

După cum a raportat Cointelegraph, El Salvador a cumpărat o altă scădere în ziua în care BTC a devenit plată legală în țară, când Bitcoin a suferit un accident flash sub 43.000 de dolari, conform cointelegraph.com

Mișcarea El Salvador către adopție a făcut ca universul criptografic să fie entuziasmat, în special cu posibila scutire de taxe pentru investitorii Bitcoin . Cu toate acestea, decizia guvernului de a adopta Bitcoin ca mijloc legal nu este complet lipsită de probleme.

În afară de proteste și marșuri împotriva mișcării Bitcoin a guvernului, agenția de rating de credit Standard and Poor's Global a spus că adoptarea „are implicații negative imediate” pentru ratingul de credit al țării . S&P a susținut, de asemenea, că măsura ar afecta șansele El Salvador de a obține un acord de împrumut de 1 miliard de dolari de la Fondul Monetar Internațional.

El Salvador a făcut istorie devenind prima țară care a recunoscut Bitcoin drept curs legal pe 7 septembrie. Guvernul deținea 400 BTC atunci. Profitând de două scăderi de preț în două săptămâni, cumpărând 150 de monede de fiecare dată, El Salvador și-a ridicat deținerile Bitcoin la 700 BTC.