Focare de COVID-19 în trei spitale din Prahova

Autor: George Traicu
Publicat: 21-09-2021 17:35

Anchetele epidemiologice realizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova arată că trei focare de COVID -19 au fost constatate în unităţi sanitare din judeţ. În două dintre acestea - Spitalul de Psihiatrie Voila şi Spitalul General CFR Ploieşti – au fost diagnosticaţi cu COVID-19 pacienţi, în timp ce în al treilea - Spitalul Municipal Ploieşti – infecţia a fost depistată la patru salariaţi.

Conform oficialilor Prefecturii Prahova, cel mai recent focar de COVID a fost depistat la Spitalul General CFR Ploieşti, unde trei pacienţi au fost diagnosticaţi.

Infecţia a fost depistată tot la trei pacienţi şi în Spitalul de Psihiatrie Voila.

Pe de altă parte, la Spitalul Municipal „Schuller” Ploieşti, infecţia cu SARS-CoV-2 a fost depistată la patru angajaţi ai unităţii sanitare.

De la începutul lunii, în judeţul Prahova au fost constatate zece focare de COVID-19. Două focare au fost depistate în tabere de sportivi, alte două la societăţi comerciale, unu într-o unitate de învăţământ, unu într-un centru rezidenţial unde patru persoane au fost infectate cu coronavirus. De asemenea, un focar de infecţie a fost constata şi la o familie din comuna Valea Doftanei, unde şapte membri au luat boala.

Incidenţa cumulată a cazurilor active din din ultimele 14 zile la nivelul judeţului Prahova este de 1,58 la 1000 de locuitori.

În nouă localităţi incidenţa este de peste 3 cazuri la 1000 locuitori, cel mai mare indice de infectare fiind în comuna Gura Vadului, respectiv 6,32 la  mie de locuitori.