Creştere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 în Caraș-Severin

Autor: George Traicu
Publicat: 21-09-2021 18:48

Autorităţile din judeţul Caraş-Severin se confruntă cu o creştere "alarmantă" a numărului de infecţii cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore fiind consemnate peste 100 de cazuri noi de COVID-19, a informat marţi Instituţia Prefectului.

În aceste condiţii, judeţul Caraş-Severin a înregistrat, marţi, cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19, într-o singură zi, de la debutul pandemiei, în februarie 2020, relevă datele Direcţiei de Sănătate Publică.

"Această situaţie alarmantă conduce implicit la creşterea numărului de pacienţi internaţi în unităţile spitaliceşti şi epuizarea locurilor din secţiile de Anestezie-Terapie Intensivă", se arată într-un comunicat al Prefecturii Caraş-Severin, remis AGERPRES.

Pe fondul unei tendinţe ascendente a cazurilor de infecţie în perioada următoare, Instituţia Prefectului recomandă vaccinarea şi "respectarea cu stricteţe" a normelor sanitare de prevenire şi combatere a transmiterii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, începând cu purtarea măştii de protecţie în locurile publice aglomerate, până la o igienă riguroasă şi dezinfectarea mâinilor, ori de câte ori este nevoie.

"Nu uitaţi - cea mai eficientă măsură de stopare a evoluţiei pandemiei este vaccinarea! În acest sens, judeţul Caraş-Severin dispune atât de centre de vaccinare, cât şi de stocuri de vaccinuri care să acopere toate solicitările populaţiei", precizează Prefectura.

Cetăţenii au la dispoziţie 13 centre de vaccinare pe tot cuprinsul judeţului, administrarea vaccinului făcându-se fără programare.

În spitalele din judeţul Caraş-Severin erau internate, marţi, 130 de persoane suferinde de COVID-19, mai arată sursa citată.