Fosta judecătoare Nicoleta Coțofană a fost angajată în trei locuri simultan: Angajatorii nu știau unii de alții (presa)/ UPDATE: Punct de vedere

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 28-09-2021 19:26
Actualizat: 28-09-2021 22:24

Nicoleta Coțofană, judecătoarea exclusă din magistratură pentru că i-ar fi permis soțului acces la date confidențiale din dosare, a fost angajată simultan în trei locuri, dar angajatorii nu știau unii de alții, potrivit prevederilor legale, potrivit zin.ro.

UPDATE: Fosta judecătoare a transmis un punct de vedere (VEZI MAI  JOS)

”Primăria Curtici confirmă faptul că Nicoleta Coțofană nu a prezentat niciun document (foto) prin care să anunțe instituția că mai este angajată la Spitalul Colțea București și la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB) simultan cu funcția de asistent personal -grad 5-Compartimentul de îngrijire la domiciliu. Această calitate a presupus contract individual de muncă, încheiat în perioada 20.03. 2019-30.06. 2019, cu Primăria Curtici. Îngrijirea la domiciliu (în speță a mamei sale) nu se poate face part-time, conform Legii 448/2006 privind protecția persoanelor cu handicap.

În aceeași perioadă, 09.01.2019-30.06.2019, Nicoleta Coțofană figurează angajată cu normă întreagă și la ASSMB, în funcția de inspector de specialitate gradul 3, la Direcția Suport Spitale. Contractul este înregistrat sub numărul 1241/09.01. 2019 pe perioadă nedeterminată.

Prin urmare, cum putea să fie cu normă întreagă asistent personal, în baza contractului încheiat cu Primăria Curtici și cu normă întreagă la ASSMB?

Începând cu data de 20.03.2019, apare și al treilea angajator: Spitalul Colțea București. Calitatea? Consilier juridic. Este drept, part-time, de la 16.00-20.00. Activitatea de consilier juridic presupune și reprezentarea în judecată, iar ședințele la instanță sunt programate, de obicei, la primele ore ale dimineții.

Activitatea Laviniei Coțofană a fost extinsă la Spitalul Colțea, începând cu data de 04.11.2020. A ocupat funcția de șef serviciu achiziții publice, concomitent cu exercitarea atribuțiilor profesiei de consilier juridic. Or, aceste două activități sunt total diferite și de natură să se „bată cap în cap” din cauza intereselor diferite. Spunem asta, deoarece un consilier juridic are obligația de a aviza legalitatea unor achiziții. Prin urmare, Coțofană decidea achizițiile, Coțofană aviza spre legalitate.

Primăria Curtici spune că Nicoleta Coțofană nu a transmis niciun document prin care să arate că era angajată simultan și în altă parte. Pe de altă parte, fosta judecătoare ne-a transmis în scris că„ nu era obligată, deoarece la Spitalul Colțea și la ASSMB era personal contractual, nu funcționar public”.”, susțin cei de la zin.ro

__

Subsemnata Lavinia-Nicoleta Coțofană, urmare a articolului publicat de dumneavoastră sub titlul „Fosta judecătoare Nicoleta Coțofană a fost angajată în trei locuri simultan: Angajatorii nu știu unii de alții”, vă solicit publicarea următorului drept la replică:

1. Conform dispozițiilor legale, art. 35 din Codul muncii, orice angajat are dreptul de a munci la angajatori diferiți sau la același angajator, în baza unor contracte individuale de muncă.

2. Nu există nicio obligație legală ca un angajat să informeze angajatorul despre alte contracte de muncă pe care le-a semnat.

3. Nu m-am găsit niciodată în vreo situație de incompatibilitate sau interese contrare și nici nu am încălcat vreo obligație legală.

4. În perioada în care am fost șef Serviciu Achiziții viza din partea Oficiului Juridic pentru achiziții a fost acordată de celălalt consilier juridic și niciodată de mine.

5.  Nu șeful Serviciului Achiziții decidea ce achiziții se fac în spital, acesta doar punea în aplicare referatele aprobate de manager.

6. Nu am fost asistentul personal al mamei mele.

7. Excluderea mea din magistratură a fost fundamentată pe sesizarea de către mine a Ministerului Public pentru fapte penale de care am luat cunoștință în calitate de judecător.