Dacian Cioloș, despre dosarul DLAF cu Dan Barna: 'O mizerie! Nu vi se pare totuși stranie coincidența?'

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 28-09-2021 20:51
Actualizat: 28-09-2021 22:17

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat marți, la B1TV, că este „straniu” cum a treia oară apar „suspiciuni” penale despre Dan Barna chiar în momente politice importante, acesta numind acțiunea DLAF „o mizerie”.

Departamentul pentru lupta antifraudă (DLAF), o instituţie aflată în subordinea premierului, a trimis la DNA un nou dosar care îl vizează pe Dan Barna. Întrebat cum comentează cazul, Cioloș a zis:

  • „Ca o mizerie il vad, o mizerie. A fost clar de la inceput, daca ne uitam primele suspiciuni au fost aruncate pe piata la campania prezidentiala cand Dan Barna a fost candidat, pe urma cand a intrat in Guvern vicepremier, suspiciunile au fost iar scoase la suprafata. Barna a clarificat de fiecere data lucrurile si USR a cerut institutiilor sa faca lumina, dar sa faca clarifice, nu sa faca spectacol. Nu vi se pare totusi o coincidenta stranie? Sunt coincidente stranii, totusi, campania prezidentiala, intrarea ca vicepremier, acum campania interna (din USR PLUS). Da, eu sunt in competitie cu Dan Barna, dar cand o mizerie e o mizerie, asta trebuie spus. Nu are ce cauta nicio institutie a statului sa se amestece in campania interna a unui partid”

Vezi aici si reactia lui Dan Barna.