Beepool, al patrulea bazin minier Ethereum ca mărime a fost forțat să se închidă din cauza represiunii Chinei

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 29-09-2021 07:56

BeePool, al patrulea mare bazin minier Ethereum, se închide pe fondul represiunii cripto-chineze.

Bazinul minier Ethereum din China a anunțat marți că va suspenda operațiunile „ca răspuns la ultimele politici de reglementare”.

În vigoare imediat, înregistrarea de noi utilizatori și adăugarea de conturi secundare pentru utilizatorii existenți vor fi întrerupte și se așteaptă ca toate serverele de acces la minerit să înceteze să funcționeze până pe 15 octombrie, conform cointelegraph.com

Anunțul vine la doar o zi după ce a apărut știrea că SparkPool, al doilea mare bazin minier Ethereum , va suspenda operațiunile până la sfârșitul lunii din motive similare.

Între ele, BeePool și SparkPool reprezintă mai mult de un sfert din hashratul Ethereum.

După o pauză de represiune criptografică, la sfârșitul săptămânii trecute a devenit clar că Banca Populară Chineză intensifică o serie de noi măsuri și promovează o coordonare inter-departamentală mai puternică pentru a suprima activitatea criptografică . Măsurile vizează întreruperea canalelor de plată, eliminarea site-urilor web relevante și a aplicațiilor mobile în conformitate cu legea.

Represiunea minieră s-a concentrat de luni de zile pe mineritul Bitcoin, care a cunoscut un exod major de operațiuni miniere din țară. Acum, accentul guvernului chinez pare să se fi mutat către Ethereum.

Luni, presa mass-media Guangming a raportat că autoritățile din regiunea autonomă a Mongoliei Interioare au confiscat 10.000 de mașini de extracție a eterului dintr-un depozit după o descărcare. Minerii consumau 1.104 kWh de energie electrică.

Potrivit publicației, autoritățile mongole interioare au închis până în prezent 45 de proiecte de exploatare a monedei virtuale, economisind 6,58 miliarde de kilowați-oră de energie electrică pe an, despre care magazinele susțin că este echivalent cu două milioane de tone de cărbune standard.

Represiunea minieră a contribuit la scăderea ieri a prețului ETH sub 3.000 USD și se tranzacționează în prezent la 2.863,71 USD, potrivit CoinGecko.

BeePool funcționează de patru ani, iar fondul minier reprezintă în prezent 6,7% din cota de exploatare Ethereum, cu peste 3.000 de blocuri extrase în ultima săptămână.

În timp ce exploatarea minieră este profitabilă acum, introducerea arderii taxelor pe furca dură Ethereum London a redus profiturile, deoarece minerii primesc mai puține recompense pentru fiecare bloc.

Următoarea etapă în procesul de upgrade in curs de desfasurare blockchain de la eth2 a fost anuntat mai devreme pentru luna octombrie. Minerii vor fi mai mult marginalizați de trecerea la dovada mizei.