VIDEO Mugur Mihăescu, despre vaccinarea obligatorie pentru medici: Nu erați, mă, voi, eroii? Când îți spune Cîțu să te vaccinezi, te vaccinezi

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 30-09-2021 09:34
Actualizat: 30-09-2021 18:52

Actorul Mugur Mihăescu încurajează vaccinarea obligatorie a medicilor. Cu o afacere în HORECA, grav afectată de restricțiile din pandemie, Mihăescu e de părere că medicii ar trebui să urmeze întocmai sfaturile premierului și să se vaccineze pentru a rămâne în sistem.

Proiectul care prevede vaccinarea medicilor sau testarea pe banii acestora a fost amplu criticat de sindicaliști. Federația Sanitas a reacționat luni seara, după ce Ministerul Sănătății a publicat proiectul care prevede obligativitatea certificatului digital al UE privind COVID-19 pentru personalul medical: Ați mai văzut vreodată un general care, în plin război, își înjumătățește armata?

„În plin război epidemiologic, cu localități care intră sub cod roșu de Covid de la zi la zi, guvernul Cîțu lansează proiectul de lege care obligă personalul angajat în unitățile sanitare publice și private, sub amenințarea cu suspendarea și apoi desfacerea contractului de muncă, să facă dovada: fie a vaccinării anti-COVID; fie a trecerii prin boală în ultimele șase luni; fie a unui rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR / antigen rapid, costurile testării fiind suportate de angajați”, au transmis luni seara reprezentanții Sanitas.