Violeta Alexandru: Mi se pare mie sau PNL îl amenință pe Nicușor Dan pentru a acoperi lipsa de rezultate?

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 04-10-2021 15:55

Deputatul PNL Violeta Alexandru, fost lider al organizației București, le reproșează colegilor ei că în loc să pună osul la treabă, stau și îl atacă pe Nicușor Dan.

„Mi se pare mie sau pentru a acoperi lipsa de treabă, de rezultate, la fiecare 2-3 săptămâni, PNL București îl mai amenință puțin pe Nicușor Dan? Până acum, în București, eu aș fi luat 2 bulevarde și le făceam lună (inclusiv mă asiguram că se întâmplă, de exemplu, ceva atât de simplu – marcaje sensuri de mers pe carosabil) după care mă mutam la alte două. Le puneam la punct și pe acelea. Să se vadă că acolo unde se ocupă liberalii, se fac lucruri concrete. Sau, începeam cu 5 linii RATB și le puneam la punct de la A la Z, curățenie interior mașini, trasee, sistem informare cetățeni. Ca să dau doar două exemple din zonele de competență ale liberalilor în București. Nu ne oprește nimeni să facem treabă. Până să reproșăm altora, să ne punem noi la punct. Și vom avea mai mare credibilitate”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

„Mai nou, pare că îl luăm pe N. Dan la rost despre viziunea privind Bucureștiul (...) Viziunea cu care este, din nou, luat la rost Nicușor Dan, se găsește chiar în programul de guvernare local asumat de Nicușor Dan și pe care noi, liberalii, l-am susținut și distribuit bucureștenilor în pliante, în campanie.

Când spui cuiva că îl susții, nu cauți motiv de ceartă. În această viziune, avem un singur oraș coordonat de Primăria Capitalei, o instituție care trebuie să se ocupe de investițiile mari din București. Ele nu ar fi trebuit să fie la sectoare, ar fi contra unei dezvoltări armonioase. Atunci când ești primar de sector, ai tendința de a submina Primarul General, uitând că ești șef al unei subunități administrativ – teritoriale a Capitalei.

Cele mai grave dezorganizări în București s-au produs când șefi la organizațiile politice din București erau primari de sector. Vezi Vanghelie - PSD. Trebuie să evităm acest lucru. Nu aș vrea ca în 2024 când ne întreabă bucureștenii ce am făcut, să le răspundem: ne-am certat, ne-am impus personalitatea. Nu viziunea e problema ci îmbunătățirea managementului în Primăria Capitalei. Prea mulți șefi, prea multe orgolii, prea multe scuze, prea puțină treabă”, a mai scris fosta șefă PNL București.