Alfred Laurențiu, senator PSD: Consider că testarea trebuie să fie una dintre principalele căi de combatere a pandemiei

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 04-10-2021 15:51

Senatorul PSD Alfred Laurențiu critică eliminarea testării ca și cale de acces în anumite locuri sau la anumite servicii. El consideră că ”testarea trebuie să fie una dintre principalele căi de combatere a pandemiei” și o citează pe Renate Weber, Avocatul Poporului, care a declarat public că prin eliminarea testării ca alternativă se ajunge la discriminare:

”România devine prima și singura țară din Uniunea Europeană care exclude una dintre componenetele esențiale ale certificatului, si anume testarea.

Prin ultimele măsuri luate de Guvern s-a interzis practic certificatul verde, în condițiile în care unei persoane care obține certificatul verde pe baza testării, îi este interzis accesul în spațiile publice.

Guvernul încalcă procedurile constituționale de adoptare prin lege a limitărilor de drepturi și libertăți și încalcă principiul proporționalității, pentru că obiectivul public nu se realizează doar prin vaccinare, cît timp virusul este transmis și de vaccinați.

PSD consideră că testarea este în continuare, și va continua să fie una dintre principalele căi de combatere a pandemieie, alături de vaccinare și nu va permite discriminarea pe care Guvernul o face în acest moment între persoanele care optează să se vaccineze și persoanele care aleg să nu se vaccineze dar se testează, ori, și mai grav, între persoanele vaccinate și persoanele care nu se pot vaccina din cauza contraindicațiilor medicale, persoane pe care executivul le-a omis în totalitate atunci când a adoptat această hotărâre neconstituțională și nelegală.

De aceea este nevoie de teste.”, susține senatorul PSD pe pagina sa de Facebook.