Bărbat căutat de autorităţile italiene pentru furt, depistat la PTF Albiţa

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 07-10-2021 14:26

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt pe teritoriul Italiei şi căutat de autorităţile din Peninsulă, a fost depistat de poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, bărbatul, care are dublă cetăţenie, română şi moldovenească, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autocar.

"La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de către autorităţile din Italia pentru punerea în aplicare a unui mandat de arestare şi predare, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt pe teritoriul Italiei. În fapt, acesta a fost surprins pe timpul nopţii într-un parc de autoturisme de lux aflat în Italia, sustrăgând diverse componente auto, alături de un alt bărbat. Pentru această faptă penală bărbatul riscă o pedeapsă privativă de libertate între 3 şi 10 ani", precizează sursa citată.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui în vederea luării măsurilor legale.