VIDEO| Liderul conservatorilor germani, Armin Laschetse declară gata să renunţe la şefia CDU

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 07-10-2021 22:27

Liderul conservatorilor germani, Armin Laschet, foarte slăbit şi sub presiune după înfrângerea taberei sale în alegerile legislative de pe 26 septembrie, s-a declarat joi gata să renunţe la şefia Uniunii Creştin-Democrate (CDU), relatează AFP.

"Vom aborda rapid chestiunea noii echipe de la CDU, de la preşedinte, la prezidiu şi până la comitetul executiv federal", a dat el asigurări la Berlin, la mai puţin de un an după ce a preluat conducerea partidului Angelei Merkel.

Politicianul de 60 de ani, reputat pentru tenacitatea sa, a precizat că va cere organizarea unui congres al CDU a cărui dată şi loc urmează a fi stabilite, în scopul de a decide "viitorul şi reorganizarea" la vârful partidului.

"De la retragerea Angelei Merkel de la preşedinţia partidului avem o dezbatere nesfârşită" în jurul conducerii formaţiunii, a mai spus el.

Potrivit cotidianului Bild, acest congres s-ar putea desfăşura în prima jumătate a lunii decembrie, la Dresda.

Armin Laschet s-a considerat personal responsabil de cel mai slab scor electoral (24,1%) realizat vreodată de conservatori în istoria Germaniei moderne, potrivit Agerpres.ro.

Acest anunţ intervine în contextul în care social-democraţii (SPD), care au câştigat la un scor strâns alegerile, au decis să-şi continue de luni discuţiile preliminare cu Verzii şi liberalii de la FDP în vederea formării unei coaliţii guvernamentale din trei partide.