Instituțiile care cumpără Bitcoin mai degrabă decât aur, pe măsură ce inflația crește

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 09-10-2021 07:55

Bitcoin ( BTC ) a condus un raliu de 35% în această săptămână, crescând cu mult peste nivelul de rezistență de 50.000 de dolari și restabilind o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari a activului.

Potrivit unei note trimise de JPMorgan clienților joi, creșterea recentă a prețului pentru BTC a fost atribuită în principal investitorilor instituționali care caută o acoperire împotriva inflației.

„Reapariția preocupărilor privind inflația în rândul investitorilor a reînnoit interesul pentru utilizarea bitcoin ca acoperire a inflației”, au spus analiștii, argumentând că a existat o schimbare a percepției cu privire la meritele BTC în raport cu aurul, conform cointelegraph.com

„Investitorii instituționali par să se întoarcă la Bitcoin, considerându-l probabil ca o acoperire a inflației mai bună decât aurul.”

Instituțiile nu sunt singure acolo. Starul Shark Tank , Kevin O'Leary, a declarat la începutul acestei săptămâni că cripto reprezintă acum o alocare mai mare în portofoliu decât aurul.

Elanul față de Bitcoin este în contrast cu un raport JPMorgan din mai, când analiștii au observat că investitorii mari de la acea vreme treceau de la Bitcoin la aur tradițional .

JPMorgan a furnizat alți doi factori despre care crede că sunt în spatele raliului actual.

„Asigurările recente ale factorilor de decizie din SUA că nu există intenția de a urma pașii Chinei către interzicerea utilizării sau exploatării criptomonedelor”, au remarcat analiștii, precum și:

„Creșterea recentă a rețelei Lightning și a soluțiilor de plată pe al doilea strat ajutată de adoptarea Bitcoin din El Salvador.”

Spre deosebire de alți analiști din această săptămână, JPMorgan nu a menționat speculațiile cu privire la aprobarea iminentă a unui fond tranzacționat la bursă la termen ca un factor semnificativ al prețului.

BTC se tranzacționează la 53.884,76 USD, potrivit CoinMarketCap, la momentul scrierii.

În ciuda faptului că unele divizii ale JPMorgan și-au exprimat interesul în creștere pentru activele criptografice și inițiativele blockchain, CEO-ul Jamie Dimon a declarat într-un interviu de luni că rămâne un sceptic al BTC și chiar l-a comparat cu „un pic de aur al prostului ”.