Şase jucători ai echipei Boca Juniors au fost suspendaţi şi amendaţi

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 09-10-2021 19:11

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a aplicat sancţiuni dure echipei argentiniene Boca Juniors şi jucătorilor săi implicaţi în incidentele care au avut loc în luna iulie, cu ocazia meciului disputat în deplasare cu formaţia braziliană Atletico Mineiro, în Copa Libertadores, cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, informează Reuters, informează Agerpres.

Incidentele au izbucnit la finalul jocului câştigat de Atletico Mineiro la loviturile de departajare. Jucătorii şi membrii delegaţiei echipei Boca Juniors au încercat să ia cu asalt vestiarul gazdelor, în timp ce jucătorii s-au înfruntat în tunel.

Fotbaliştii de la Boca Juniors au acuzat faptul că le-au fost refuzate în mod injust două goluri de către arbitrajul video (VAR), pe parcursul acestui duel tur-retur, la finalul căruia argentinienii au fost eliminaţi.

Comisia de disciplină CONMEBOL a anunţat sâmbătă că jucătorii Cristian Pavon şi Sebastial Villa au fost suspendaţi pentru şase meciuri şi condamnaţi la o amendă de 30.000 de dolari fiecare, în timp ce Marcos Rojo a primit o suspendare de cinci meciuri şi o amendă de 25.000 de dolari.

De asemenea, Carlos Izquierdoz, Diego Gonzalez şi Javier Garcia au fost suspendaţi pentru patru, trei şi respectiv două meciuri, primind amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de dolari.

Doi oficiali ai clubului Boca au fost condamnaţi plata unei amenzi de 30.000 de dolari, primind şi interdicţia de a asista la meciurile CONMEBOL pe o perioadă de doi ani.

Clubul Boca Juniors are la dispoziţie şapte zile pentru a face apel împotriva acestor sancţiuni.