Dacian Cioloș, întrebat dacă Iohannis l-a desemnat ca premier de sacrificiu: 'Dacă a-ți asuma responsabilitatea în criză înseamnă sacrificiu…'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 12-10-2021 10:13

Premierul propus Dacian Cioloș a declarat marți că nu este în intenția USR să negocieze o majoritate cu PSD și AUR, obiectivul fiind o discuție cu colegii de coaliție. „Voi avea o primă discuție cu ei”, a anunțat Cioloș.

„Sunt poziționări ale partidelor, eu vreau să am discuții față în față. Nu e intenția noastră să negociem o majoritate cu PSD și AUR. Nu sunt compatibile cu felul în care vedem lucrurile. Obiectivul meu e să discut cu colegii de coaliție. Eu sper să nu trebuiască să ajungem la cele 10 zile, e o perioadă de criză. Voi avea o primă discuție mâine cu ei”, a spus Dacian Cioloș.

Întrebat dacă Klaus Iohannis l-a desemnat ca premier de sacrificiu, Dacian Cioloș a răspuns: „Dacă a-ți asuma responsabilitatea în criză înseamnă sacrificiu… Nu am intrat în politică pentru sinecuri sau CV. Am intrat pentru că vrem să facem niște lucruri. Că unii fac calcule ca să-și atingă obiective politicianiste, e treaba lor. S-a tot spus că USR e un partid superficial, dar noi am crescut, vrem să le arătăm românilor că ne asumăm responsabilitate, că avem oameni și idei”.