VIDEO | Cioloș îl atacă pe Cîțu: Marile primării nu au bani pentru încălzirea cetățenilor, guvernul face cadouri primarilor

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 14-10-2021 21:38
Actualizat: 14-10-2021 22:59

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, îi pune în cârcă premierului demis, Florin Cîțu, situația din marile orașe, unde cetățenii stau în frig din cauza scumpirii gazului. Cioloș afirmă că guvernul a dat cadouri politice primarilor, din fondul de rezervă, în loc să ajute marile primării care nu au bani pentru CET-uri.

„Toate orașele mari sunt afectate. Din păcate, am văzut, fondul de rezervă e în continuare folosit de premier ca să premieze probabil primari care îl susțin politic. E păcat că ajungem în astfel de situații. Avem nevoie și aici să dăm o perspectivă clară primarilor”, a declarat Cioloș, la TVR 1.

USR propune subvenții pentru CET-uri, reducerea TVR pe o perioadă limitată de la 19% la 5% pentru energie, eliminarea plății costului pentru certificatele verzi pentru o anumită perioadă.

„Avem resurse puține și trebuie să le cheltuim în mod eficient, în mod transparent și să nu distrubuim bani doar pentru a plăti obiective politice”, a mai precizat Cioloș.

Întrebat dacă un guvern condus de el ar aloca banii din fondul de rezervă în alt mod, Cioloș a răspuns: „Nu se vor duce către primari, pentru că nu este rostul fondului de rezervă să dea bani către primari. Un fond de rezervă presupune să ai bani pentru ca într-o situație de urgență, cum e cea din sănătate, să poți să direcționezi rapid bani, nu să plătești cadouri politice unora care le-au susținut la tine în partid.”