DGASPC Vrancea are un deficit de peste 200 de angajați, 52 de posturi fiind vacante de la începutul pandemiei

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 15-10-2021 19:46

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea are un deficit de peste 200 de angajaţi, 52 de posturi fiind vacante de la începutul pandemiei, fapt care a creat dificultăţi în asigurarea activităţii, mai ales în centrele rezidenţiale, a informat, vineri, instituţia.

În aceste condiţii, DGASPC Vrancea va scoate la concurs, în perioada următoare, 15 posturi, majoritatea pentru personal de specialitate, potrivit Agerpres.

"DGASPC Vrancea se confruntă în prezent cu un deficit de personal, însă cu prioritate se impune asigurarea activităţii în centrele de tip rezidenţial, al căror program de funcţionare este continuu. În cadrul acestor centre sunt ocrotite persoane vârstnice, copii şi adulţi cu şi fără dizabilităţi, care au nevoie de îngrijire şi supraveghere permanentă. DGASPC Vrancea are în prezent un deficit de personal de 210 de posturi. În perioada imediat următoare vor fi scoase la concurs 15 de posturi, majoritatea personal de specialitate. De la debutul pandemiei, în condiţiile vacantării a 52 de posturi şi a celor două luni de izolare la locul de muncă, asigurarea personalului în fiecare centru a reprezentat o adevărată provocare, menţinerea continuităţii turelor de lucru fiind realizată cu mari eforturi", se arată într-un comunicat al DGASPC Vrancea.

Potrivit sursei citate, instituţia caută medic specialist, asistenţi sociali şi medicali, psiholog, infirmieri şi îngrijitori.

În prezent, în cadrul sistemului de asistenţă socială vrâncean sunt ocrotiţi aproximativ 1.060 de copii şi circa 450 de persoane adulte cu handicap. DGASPC Vrancea furnizează servicii inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi grave, neuropsihice, copii şi adulţi, dar şi cu alte afecţiuni, ce presupun o supraveghere permanentă.