Federaţiile de fotbal din patru ţări nordice, candidatură comună pentru organizarea turneului final feminin al EURO 2025

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 15-10-2021 21:00

Federaţiile de fotbal din patru ţări nordice au decis să susţină o candidatură comună pentru organizarea turneului final feminin al EURO 2025, scrie AFP.

''Federaţia daneză de fotbal şi alte federaţii din ţările nordice au o viziune ambiţioasă pentru dezvoltarea fotbalului feminin (...). Suntem convinşi că organizarea Campionatului European feminin din 2025 va avea un impact deosebit pentru fotbalul feminin, pentru fani, pentru jucătoare, pentru UEFA şi pentru toţi cei implicaţi în acest fenomen'', a declarat preşedintele Federaţiei daneze, Jesper Maller.

Conform acestuia, candidatura comună aparţine federaţiilor din Danemarca, Norvegia, Suedia şi Finlanda.

Într-un comunicat de presă, Federaţia din Suedia a precizat: ''Ţările nordice sunt angajate să organizeze un eveniment de prim rang care promovează valorile egalităţii, promovează fotbalul, întăreşte coeziunea şi lasă o moştenire durabilă în zonă şi în întreaga Europă'', relatează Agerpres.ro.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară, naţionala feminină a Suediei a obţinut argintul după ce a pierdut finala contra Canadei.