VIDEO Ludovic Orban face o dezvăluire CRUCIALĂ: Klaus Iohannis i-a cerut să ia Ministerul Justiției la negocieri, dar el a luat Finanțele

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 15-10-2021 22:54
Actualizat: 16-10-2021 20:49

Ludovic Orban începe să dea din casă, după ce a rămas simplu membru al PNL, fără funcții în partid și în stat! Orban a relatat de unde ar fi putut pleca supărarea lui Klaus Iohannis pe el. La negocierile pentru formare guvernului Florin Cîțu, președintele a cerut ca PNL să aibă în portofoliu Ministerul Justiției, nu pe cel al Finanțelor, așa cum voia președintele liberal în acel moment.

”În discuția pe care am avut-o, între ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției, el a spus că vrea Ministerul Justiției. Eu am considerat că un premier, ca să aibă toate pârghiile de implementare a programului de guvernare, trebuie să aibă o persoană de încredere la Ministerul Justiției. Inclusiv Florin Cîțu s-a solidarizat cu mine și a spus că noi vrem Finanțele. ”, a spus Ludovic Orban la B1 TV.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban explică de ce Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș

Declarațiile lui Orban alimentează scenariile lansate de USR, care au acuzat că Iohannis este cel care a decis demiterea lui Stelian Ion și, astfel, ruperea coaliției cu PNL, miza fiind numirile de la șefia parchetelor.