UDMR pune degetul pe rana PNL: 'E o problemă cu Nicolae Ciucă pe palier politic. Nu e foarte uzual în ultima perioadă în țările democratice'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 21-10-2021 13:08
Actualizat: 21-10-2021 13:09

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că nu este de acord în totalitate cu propunerea PNL pentru funcția de premier în persoana lui Nicolae Ciucă.

„Este un militar excepțional. A muncit în teatrele de război. Avem respect pentru orice militar.

Pe palierul politic e o problemă. Nu e foarte uzual în ultima perioadă în țările democratice când în țările democratice când un fost militar a condus guverne. De aceea avem din acest punct de vedere o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și dorința de a căuta o soluție rapidă, poate nu o soluție pe termen lung. Suntem deschiși să vedem și ce spune PNL. În caz că președintele îl desemnează probabil că o să discutăm și cu el”, a spus Kelemen Hunor.

„Vom avea o discuție cu colegii noștri să luăm o decizie. Atât pot să vă spun în acest moment. Important este să avem săptămâna viitoare un guvern cu puteri depline. Nu exclud, am spus că pot accepta o astfel de soluție. În principiu nu sunt de acord să fie guvernul condus de militari, dar acum este o situație excepțională”, a mai spus acesta.