23 octombrie 2021, Zi de doliu în Județul Hunedoara în onoarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcop al Devei și Hunedoarei

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 22-10-2021 10:27

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcop al Devei și Hunedoarei a decedat ieri în urma unui stop cardio-respirator.

Episcopul Devei și Hunedoarei, PS Gurie, a murit, joi, în jurul orei 13:00, în timp ce medicii încercau să îl urce în elicopter, pentru a-l transfera de la Deva la un spital din Târgu-Mureș. Inima ierarhului a cedat de două ori. Prima dată, medicii au reușit să îl resusciteze, însă a doua oară au fost neputincioși. PS Gurie era intubat, după ce plămânii săi fuseseră afectați în proporție de peste 80%.

În memoria episcopului iubit președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a convocat o ședință de CJ pentru declararea zilei de 23 octombrie ca zi de doliu în județ în memoria celui trecut la cele veșnice.

”Am convocat o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Județean Hunedoara, astăzi, de la ora 11.30 pentru a stabili ziua de 23 octombrie 2021 ca Zi de doliu în județul Hunedoara, ca omagiu adus Preasfințitului Părinte Gurie, Episcop al Devei și Hunedoarei, Cetățean de onoare al județului Hunedoara.”, a scris pe pagina sa de socializare președintele CJ Hunedoara.