Briana Szabo, direct în finala calificărilor la Transylvania Open (WTA)

Autor: George Traicu
Publicat: 22-10-2021 23:16

Briana Szabo, cea mai tânără jucătoare de tenis din România cu clasament WTA, a intrat direct în finala calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca, Transylvania Open, după ce australianca Ellen Perez s-a retras din competiţie.

În vârstă de 15 ani, Briana va juca pentru accederea pe tabloul principal cu învingătoarea dintre rusoaica Anastasia Gasanova şi Ilinca Amariei, campioana naţională la categoria Under-18 în 2020.

Pe tabloul calificărilor se află alte patru românce.

Vanessa Popa Teiuşanu (17 ani) va juca în primul tur contra cunoscutei jucătoare germane Anna-Lena Friedsam, a doua favorită a tabloului preliminar.

Alexandra Ignatik (Cadanţu) o va înfrunta pe slovaca Rebecca Sramkova, Andreea Roşca va juca împotriva rusoaicei Anastasia Zaharova, în timp ce Andreea Prisăcariu o va avea ca adversară pe australianca Seone Mendez.

Turneul Transylvania Open este dotat cu premii totale de 235.238 de dolari şi va avea loc în perioada 25-31 octombrie, la BT Arena din Cluj-Napoca, principala favorită fiind Garbine Muguruza (Spania), numărul cinci mondial.