Salvamontiștii din Brașov au căutat timp de patru ore o persoană dispărută noaptea pe munte: Aceasta se afla acasă

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 25-10-2021 18:31

Salvamontiștii din județul Brașov, ajutați de un jandarm montan și de un polițist, au căutat în cursul nopții trecute o persoană dispărută pe munte. Misiunea a ținut aproximativ patru ore, iar salvatorii s-au reîntors la bază în momentul în care au aflat că persoana dată dispărută era acasă, conform Mediafax.

Confuzia a fost provocată de însoțitorul persoanei dispărute. Duminică, la ora 22.00, acesta a sunat la 112 pentru a anunța dispariția prietenului său.

Potrivit relatării, cei doi turiști au coborât de la Cabana Postăvaru, iar când au ajuns în zona stației inferioare a telescaunului Ruia, una dintre persoane a observat că și-a pierdut telefonul și a decis să se întoarcă în căutarea lui.

Ulterior, a ajuns acasă însă nu și-a anunțat însoțitorul care l-a dat dispărut. Ca urmare, salvatorii au verificat toate traseele din zonă.

„O echipă de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a plecat imediat în căutarea persoanei, dat fiind faptul că la acel moment temperatura era foarte scăzută, înregistrându-se -1 grad. Ulterior, echipei s-au alăturat și un jandarm montan, un angajat din cadrul poliției și echipa suport a Salvamontului. Căutările s-au întins pe durata a 4 ore, timp în care au fost "periate" mai multe trasee turistice și de bicicletă din zonĂ. Din fericire, persoană dispărută era acasă”, au povestit reprezentanții Salvamont Poiana Brașov pe Facebook.