Două persoane din Vaslui au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri de risc

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 27-10-2021 16:07

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, miercuri, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, au informat reprezentanţii DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui.

"Începând cu luna februarie 2021 şi până în prezent, inculpaţii, în vârstă de 37 de ani, respectiv 66 de ani, au înfiinţat o cultură de cannabis outdoor şi au desfăşurat activităţi de depozitare şi vânzare a drogurilor către consumatori de pe raza municipiului Huşi, contra sumei de 50 lei doza. Pa data de 26 octombrie, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Vaslui împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui au efectuat un număr de patru percheziţii domiciliare pe raza municipiului Huşi şi a unei localităţi limitrofe, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate peste 3.600 de grame cannabis, precum şi suma de 6.350 lei. Ulterior, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 zile", precizează un comunicat de presă transmis de DIICOT - BT Vaslui, potrivit Agerpres.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui şi a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.